קציצות סלמון ברוטב עגבניות וזיתי קלמטה \\ ניסי גולדרייך

אתר קול חי No Comments on קציצות סלמון ברוטב עגבניות וזיתי קלמטה \\ ניסי גולדרייך

המתכון הכי אהוב לקציצות דג סלמון במרקם אוורירי ומיוחד ברוטב עשיר שלא משאיר מקום לשום מתכון אחר! כשאני מכינה את הסיר קציצות עולה מהבית שלנו ריח כל כך טוב שכל השכנים יודעים מה מתבשל אצלינו ובאים לטעום ואני מתפללת שישאר משהו גם לשבת

17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

לדג:
קילו סלמון קצוץ דק ללא עור (לא טחון)
צרור פטרוזיליה קצוצה
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה פלפל גרוס
חצי כפית בהרט
רבע כפית קימל טחון

לרוטב:
ראש שום מחולק לשיניים
5 עגבניות קצוצות או פחית עגבניות קצוצות
1 גמבה חתוכה לרצועות דקות
חצי פלפל חריף חתוך לטבעות
2 לימונים פרוסים דק עם הקליפה
חופן זיתי קלמטה (לא חובה)
כף גדושה פפריקה מעושנת
חצי כפית בהרט
רבע כפית קימל טחון
כף סוכר חום
חצי ליטר מים
לימון שלם סחוט
צרור עלי בזיליקום

הכנה:
1 מחממים סיר סוטאז' וצולים את שיני השום עם מעט שמן זית עד שהשום מזהיב יפה
2 מוסיפים את כל התבלינים והסוכר ועם מעט שמן זית מערבבים ומביאים לרתיחה קטנה
3 מוסיפים את העגבניות והפלפלים וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ10 דקות עד שהם רכים
4 מוסיפים חצי ליטר מים ומערבבים ומבשלים כ20 דקות על אש נמוכה
5 בעזרת סכין חדה קוצצים דק דק את הסלמון ומעבירים לקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי הדג טועמים ומתבלים במלח לפי הצורך ומערבבים היטב
6 בעזרת הידיים מכדררים קציצות תוך כדי הידוק הדג היטב כ10 שניות ושמים ברוטב, אחרי 5 דקות הופכים את הקציצות
7 סוחטים את הלימון על הדגים ומפזרים את עלי בזיליקום ומבשלים עוד 10 דקות ומורידים מהאש

לכבוד שבת קודש!



0 תגובות